Android 12, топова SoC Snapdragon, 6000 мАг і знімні контролери – це портативна консоль Qualcomm

    180

    Qualcomm сподівається надихнути своїх партнерів на створення аналогічних пристроїв.

    Як повідомляє Android Police, компанія Qualcomm створює ігрову консоль, яка буде працювати під управлінням Android і буде мати дизайн, схожий на Nintendo Switch.

    Джерело вже бачило прототип пристрою, запуск якого очікується у 2022 році. Воно дійсно нагадує Nintendo Switch формою і знімними контролерами з кожного боку. Повідомляється, що ці контролери будуть випускатися дуже відомою компанією з виробництва аксесуарів.

    Консоль нагадує великий і товстий смартфон, додатковий простір дозволить встановити всю необхідну начинку, а також акумулятор ємністю 6000 мАг. При цьому в Nintendo Switch встановлений акумулятор ємністю 4310 мАг. Qualcomm також додасть підтримку технології Quick Charge, щоб пристрій можна було зарядити в найкоротші терміни й повернутися до гри.

    На зовнішній схожості з Nintendo Switch компанія Qualcomm не зупинилася. Пристрій також можна буде підключати до монітора або телевізора для виведення картинки на великий екран.

    Qualcomm буде поставляти пристрій з Android 12, а також з додатками та сервісами Google. Також очікується, що на пристрої буде встановлено ще неопублікований Epic Games Store на додаток до власної тематичної платформи Qualcomm.

    Очікується, що ігрова консоль Qualcomm буде оснащена однокристальною системою Snapdragon наступного покоління і модемом Snapdragon X55. Приставка також матиме GPS, Bluetooth, акселерометри та зворотну віддачу.

    Джерело повідомляє, що Qualcomm націлюється на ціну в 300 доларів. Також з’ясувалося, що Qualcomm сподівається надихнути своїх партнерів на створення аналогічних пристроїв.