Перший в світі смартфон з камерою під екраном провалився в тесті тієї самої камери

    113

    Тепер зрозуміло, чому виробники смартфонів не поспішають з підекранними камерами.

    ZTE Axon 20 5G став першим в світі смартфоном з підекранною фронтальною камерою. І хоча він уже якийсь час продається в різних країнах, до фахівців DxOMark дійшов тільки зараз. Ті протестували фронтальну камеру і зробили невтішні висновки.

    26 балів з більш ніж 100 можливих — саме стільки в результаті заробила фронтальна камера ZTE Axon 20 5G. Це передостаннє місце рейтингу, гірший результат в тестах (22 бали) показав тільки Intex Aqua Selfie – бюджетний смартфон на платформі Spreadtrum з простенької 5-мегапіксельною камерою. У той час, як ZTE Axon 20 5G оснащений 32-мегапіксельним датчиком і об’єктивом з діафрагмою F/2.0.

    Що ж не сподобалося фахівцям? Та практично все: на два плюси доводиться одинадцять мінусів. З позитиву — стабільна експозиція і фокус, з негативу — багато шуму на фото і відео, неприродна передача шкірних тонів, обмежений динамічний діапазон на фото і відео, різні артефакти, помилки при визначенні глибини різкості і т.д.

    Цей тест ставить питання про те, наскільки технологія підекранної камери на даному етапі розвитку підходить для масового впровадження. Ймовірно, виробники інших смартфонів і не поспішають з нею, бо забезпечити якісну реалізацію, на рівні звичайних камер, з таким підходом поки просто не виходить.