У Spotify з’явиться «Караоке»: сервіс вже тестує режим, як в Apple Music

    54

    Spotify вже запропонував деяким користувачам iOS в Сполучених Штатах Америки протестувати функцію текстів, синхронізованих з музикою.

    Spotify активно тестувала функцію живих текстів для американських користувачів впродовж довгого часу. Сьогодні вранці представник компанії заявив, що деякі власники iOS вже зараз можуть бачити на сервісі слова, синхронізовані з музикою. Тексти будуть публікуватися мовою виконавців. Тобто повинно вийти своєрідне караоке. Про це повідомили в MacRumors.

    Відзначимо, що раніше Spotify успішно протестувала і запустила живі тексти пісень в деяких країнах світу (Таїланд, Гонконг, Індія). Реалізувати цей проєкт допомогла співпраця з компанією Musixmatch. Новий партнер Spotify займається наданням текстів пісень і при необхідності уточнює видання.

    Представник стрімінгового сервісу розповідає, що сайт регулярно впроваджує нові технологічні рішення для своїх користувачів. За його словами, деякі тестування виявляються успішними, а протилежні служать для компанії важливим уроком. Чи буде нововведення, яке тестується в США, успішним, керівництво компанії не може відповісти. Відомо, що Spotify вже впроваджувала подібну функцію в Канаді. Тоді нововведення виявилося невдалим.

    З огляду на сьогоднішню новину американські користувачі Spotify можуть самостійно перевірити, чи доступна їм функція «караоке». Для цього необхідно всього лише вибрати будь-яку пісню на сервісі і зайти в управління відтворенням. Там повинна з’явитися інформація про параметри тексту.

    Новини від Spotify можуть наштовхнути багатьох користувачів на питання — а як йдуть справи з живими текстами у Apple Music. Головний конкурент компанії вже давно представив своїм користувачам цю опцію, правда вона доступна тільки з iOS 13. Текст в Apple Music плавно прокручується по ходу відтворення музичної композиції. Це дуже схоже на те, що зараз тестує Spotify.

    В інтернеті вже з’явилися нарікання на Spotify, нібито компанія вкрала ідею Apple Music. Але захисники сервісу стверджують, що звинувачувати компанію в розвитку — злитися на те, що в кожної піцерії є піца з сиром.