У Chrome нарешті можна буде робити скріншоти в режимі інкогніто

    1280

    Зараз розробники думають над тимчасовим розв’язанням цієї проблеми у вигляді окремої опції в прихованих налаштуваннях браузера.

    Користувачі, які з настороженістю ставляться до своєї конфіденційності і не хочуть, щоб Google відстежував відвідані сайти, напевно добре знайомі з режимом інкогніто в браузері Chrome. Він дозволяє відкривати веб-сторінки в приватному режимі, забороняючи їм доступ до файлів cookie, а також не зберігати дані після закриття браузера. Режим інкогніто — безперечно, корисна функція, але в такому режимі мобільний Chrome блокує створення скріншотів. На щастя, це скоро зміниться.

    У гілці повідомлень на баг-трекері Chromium сказано, що розробники шукають способи виправити цю проблему на Android. Оскільки цьому процесу потрібне надання зовнішньої залежності, функція спочатку з’явиться на сторінці прихованих налаштувань браузера. Таким чином, щоб надати можливість робити знімки екрану в режимі інкогніто, користувачам доведеться спочатку включити відповідну функцію вручну, перш ніж Google зможе активувати її за замовчуванням.

    У будь-якому випадку, це добре, враховуючи, що багато користувачів хотіли б мати можливість робити скріншоти в режимі інкогніто на своїх смартфонах. Поки немає термінів реалізації цієї функції в тому вигляді, в якому вона повинна бути представлена в браузері, але відповідний прапор на сторінці chrome://flags буде додано протягом декількох тижнів. Ймовірно, спочатку в версіях додатка Chrome Dev і Beta.