OPPO працює над новим алгоритмом навігації з точністю до одного метра

    96

    Раніше технологія RTK застосовувалася в геодезії і картографії, а високу точність забезпечувало спеціальне обладнання.

    OPPO анонсувала нову технологію високоточного позиціювання RTK, яка значно покращує точність навігації. За заявою компанії, новий алгоритм дозволяє смартфонам визначати координати користувача з точністю до одного метра. При цьому будь-якого додаткового обладнання не потрібно. У компанії сподіваються комерціалізувати свою технологію в 2021 році.

    Для впровадження цієї технології OPPO тісно співпрацює з оператором China Mobile, який, в свою чергу, працює над розгортанням наземної системи і веж 5G. RTK бере всю інформацію від GPS, веж стільникового зв’язку, датчиків смартфона, включаючи акселерометр, гіроскоп і навіть антени пристрою. Алгоритм також здатний усувати перешкоди від іншого обладнання.

    Технологія RTK заснована на вимірі несучої частоти. Алгоритм в реальному часі обробляє дані, які він отримує від вимірювальних станцій. Завдяки цьому усуваються помилки і тим самим забезпечується підвищена точність координат. Раніше ця технологія в основному застосовувалася в геодезії і картографії з використанням спеціального обладнання для зйомки. Тепер для високоточного позиціонування досить GPS і датчиків мобільного пристрою.