ШІ, 8K і Wi-Fi 6 в телевізорі. Представлена ​​флагманська платформа для ТВ MediaTek S900

    208

    Вона використовується в телевізорах Samsung 8K QLED і OLED-телевізорах Xiaomi Mi TV Master Series.

    Компанія MediaTek сьогодні офіційно представила свої нові однокристальних платформи S900 і MT9652. Вони призначена для використання у флагманських телевізорах, і саме на їх базі побудовані OLED-телевізори Xiaomi Mi TV Master Series, що дебютують сьогодні. Втім, однією Xiaomi справа не обмежується: S900 також використовується в телевізорах Samsung 8K QLED.

    MT9652 – це простіша версія S900, призначена для використання в телевізорах з роздільною здатністю 4К. В її основі — чотири ядра ARM Cortex-A73 частотою до 1,4 ГГц, багатоядерний графічний процесор (явно Arm Mali) і окремий движок прискорення додатків штучного інтелекту. Платформою підтримуються різні технології: HDR10/10+, Dolby Vision, HLG. Штучний інтелект забезпечує розпізнавання і поліпшену промальовування осіб в реальному часі, а також автоматичне підстроювання насиченості, яскравості, контрастності, різкості. Він же відповідає і за роботу системи шумозаглушення. Все для того, щоб зробити картинку візуально кращою. MT9652 підтримує інтерфейс HDMI 2.1a, а також HDMI VRR.

    Що стосується S900, то це, по суті, покращений та більш функціональний варіант MT9652 – з роздільною здатністю 8К і Wi-Fi 6, а також великим акцентом на інтелектуальні можливості. Так, до всього, що є в арсеналі MT9652, S900 додає голосовий помічник, з яким можна вести діалог, через який можна управляти різними функціями як самого телевізора, так і розумних пристроїв домашньої мережі.

    Джерело: ixbt.com