Редизайн Google Фото: свіжий логотип, новий інтерфейс і карта геопозиціі

    89

    У додатку зробили акцент на добірки спогадів і автоматизований пошук фотографій. Інтерфейс став простішим.

    Додаток «Google Фото» для смартфонів вперше за багато років отримує великий редизайн — про це повідомляється в офіційному блозі Google сьогодні, 25 червня. В оновленій версії сервісу представлений повністю новий інтерфейс, перероблений логотип чотирикольорової вертушки і довгоочікувана функція у вигляді перегляду карти геопозиціі з відмітками розташування фотографій і відео по всьому світу.

    Редизайн «Google Фото» ставить акцент на спогади (історії з добірками фотографій стали більшими) і пошукову систему (автоматизований пошук сфотографованих людей, тварин, місць і об’єктів). На чолі нового інтерфейсу — спрощена структура, що складається з трьох основних вкладок.

    • Фотографії. Головна вкладка, в якій знаходяться всі фотографії та відео. Мініатюри стали більшими, зменшився білий простір між фотографіями, а картки відеозаписів тепер відтворюються автоматично до повного перегляду. У верхній частині з’явилася поліпшена карусель спогадів.
    • Пошук. Оскільки бібліотека фотографій тільки збільшується, пошук стає більш важливим. У новій версії «Google Фото» пошук є другою вкладкою, надаючи швидкий доступ до людей, місць і об’єктів. Крім того, тепер вкладка містить нову інтерактивну карту, яка дозволяє переглядати фотографії і відео на основі розташування.
    • Бібліотека. Дана вкладка містить альбоми, вибране, кошик, архів і інші важливі опції управління бібліотекою. Для користувачів, які проживають в США і країнах Європейського союзу, додатково є придбання друкованої продукції з власними фотографіями.

    В рамках нової вкладки пошуку в «Google Фото» повертається одна з найбільш популярних функцій — інтерактивна карта. Якщо на пристрої і в додатку камери включено відстеження історії місцеперебування, геомітки фотографій і відео з подорожей автоматично організовуються в карту. Серед інших нововведень: вкладка «Для вас» зникла, тому що фільми, колажі та анімації, котрі генеруються «Google Фото», перемістилися в спогади.

    Користувачі операційних систем Android і iOS вже можуть встановити оновлену версію «Google Фото» в Google Play і App Store. Глобальне розгортання редизайну для всіх відбудеться в липні, починаючи з наступного тижня.