Safari в iOS 14 отримає вбудований офлайн-перекладач

    122

    Функція запропонує не тільки автоматичний переклад веб-сторінок, але і повноцінну роботу на рівні системи.

    Компанія Apple тестує вбудований офлайн-перекладач для браузера Safari в операційній системі iOS 14. Про це стало відомо з попередньої версії майбутнього великого оновлення, доступ до якої отримали журналісти видання 9to5Mac.

    Нововведення дозволить перекладати веб-сторінки без використання сторонніх інструментів. Найімовірніше, перекладач буде доступний як окрема опція в панелі інструментів браузера, а базою перекладу слугуватимуть інтелектуальні технології Siri. До слова, голосовий асистент вже вміє перекладати слова і повноцінні фрази.

    Як повідомляється, перекладач Safari зможе визначати мову, автоматично перекладати текст і повертати оригінальну версію веб-сторінки без перезавантаження. Крім того, всі переклади будуть оброблятися локально за допомогою фірмового нейронного движка Neural Engine, тому дані не стануть вирушати в Apple і підключення до інтернету може бути необов’язковим.

    9to5Mac зазначає, що, крім Safari, функція автономного перекладу також тестується в інших додатках iOS 14. Одним з них є магазин App Store. Там перекладач зможе перекладати описи додатків і відгуки користувачів, написані іноземною мовою.

    Презентація iOS 14 відбудеться в рамках конференції для розробників WWDC 2020. Apple проведе захід в онлайн-форматі. Дата початку основної сесії – 22 червня.



    • інші новини