Xiaomi першою випустить смартфон зі 150-мегапіксельною камерою. 250 Мп в перспективі

    61

    Розробка датчика вже завершена.

    Компанія Xiaomi в партнерстві з Samsung в минулому році випустила перший в світі смартфон з 108-мегапіксельною камерою. Тепер компанії працюють разом над запуском першого смартфона з камерою на 150 Мп.

    Про це повідомив авторитетний мережевий інформатор Ice Universe в китайській соціальній мережі Weibo. За даними джерела, Samsung недавно завершила розробку датчика зображення роздільною здатністю 150 Мп і очікується, що Xiaomi випустить смартфон з таким датчиком в четвертому кварталі 2020 року. Також наголошується, що Samsung вже почала розробку 250-мегапіксельних датчиків.

    Як і в 108-мегапіксельному датчику ISOCELL Bright HM1, що лежить в основі камери Galaxy S20 Ultra, тут буде використовуватися технологія Nonacell. Вона дозволяє групувати пікселі по дев’ять штук 3×3 для захоплення більшого світлового потоку. Таким чином, фінальна роздільна здатність вийде близько 16 Мп.

    Згідно з більш ранніми витоками, Oppo і Vivo теж збираються випустити 150-мегапіксельні смартфони, але це станеться пізніше — в першому кварталі 2021 року, коли стане доступна SoC Qualcomm Snapdragon 875.

    Джерело: ixbt.com