Huawei випустила перший маршрутизатор Wi-Fi 6+ з пропускною спроможністю до 1,8 Гбіт/с

    101

    Huawei AX3 пропонується за ціною 32 долари.

    Компанія Huawei повідомила про випуск в Китаї першого в світі розумного маршрутизатора з підтримкою Wi-Fi 6+, який отримав назву Huawei AX3 і пропонується за ціною 32 долари.

    На відміну від інших виробників Huawei сама займається розробкою чипів для своїх пристроїв. Kirin W650 з підтримкою Wi-Fi 6+ використовуватиметься в смартфонах, планшетах, розумних екранах і інших пристроях Huawei. А процесор Lingxiao 650 буде використовуватися в роутерах.

    Перший в світі маршрутизатор з підтримкою Wi-Fi 6+, Huawei A3X, оснащений чотириядерним процесором Lingxiao з частотою 1,4 ГГц. Він забезпечує надшироку смугу пропускання 160 МГц. Фактична пропускна здатність може досягати 1,8 Гбіт/с, що у два рази швидше, ніж в інших пристроїв Wi-Fi 6 з пропускною здатністю 80 МГц. Для пристроїв з підтримкою Wi-Fi 5 маршрутизатори серії Huawei AX3 також подвоюють швидкість.

    У Huawei AX3 використовується інтелектуальне частотне розділення, що дозволяє декільком пристроям спільно використовувати одні і ті ж ресурси каналу. Одночасно маршрутизатор може обслуговувати до 128 пристроїв.

    Джерело: ixbt.com