Apple вирішила закрити всі роздрібні магазини до 27 березня

    160

    Генеральний директор Apple Тім Кук в листі, опублікованому в цю п’ятницю, докладно описав реакцію компанії на пандемію коронавірусу, заявивши, що техногігант закриє всі роздрібні магазини за межами Великого Китаю до 27 березня.

    У листі Кук визнав серйозність COVID-19 і його швидке поширення по всьому світу, відзначивши, що компанія Apple «хоче продовжувати надавати допомогу<…> людям».

    У той час як роздрібні магазини на території Китаю залишаються відкритими, хоч і з укороченим робочим днем, Apple закриє всі решта магазини по всьому світу, щоб зменшити шанси на поширення вірусу. Раніше в п’ятницю компанія оголосила про закриття магазинів по всій Іспанії і в одному місті США.

    Кук запевнив, що всі працівники роздробу продовжать отримувати свою звичну заробітну плату під час «карантину». Крім того, Apple оновила політику роботи, щоб врахувати індивідуальні або сімейні обставини, пов’язані зі здоров’ям, викликаним COVID-19, включаючи одужання після хвороби, догляд за хворими членами сім’ї і обов’язковий карантин.

    Інтернет-магазин Apple продовжить роботу протягом двотижневої перерви. Покупцям, які потребують технічної підтримки та ремонту, рекомендується відвідати сайт, де вони можуть зв’язатися з місцевими авторизованими сервісами.

    Паралельно Apple жертвує кошти для розв’язання проблем, пов’язаних з коронавірусів. За словами гендиректора, зобов’язання компанії досягли 15 мільйонів доларів США по всьому світу, при цьому кошти пішли на лікування і «допомогу в зниженні економічного і суспільного впливу» вірусу.

    Джерело: apple.com