Рада на 3 місяці введе нові правила щодо коронавірусу

    4986

    Верховна Рада може на наступному тижні внести екстрені зміни в законодавство по боротьбі з коронавірусом. Про це повідомила народний депутат Ольга Стефанишина за підсумками наради спеціальної міжфракційної групи.

    За словами депутата, після прийняття та опублікування тексту законопроекту, зміни будуть діяти три місяці. Група також прийняла рішення не виводити з-під закону про публічні закупівлі закупівлі товарів для запобігання COVID-19, також пропонується звільнити закупівлі товарів для запобігання COVID-19 від оподаткування, митних платежів, а переговорну процедуру для замовників планують скоротити до 3 днів.

    При цьому група виступила проти запропонованих МВС “драконівських змін” у Кримінальний кодекс, які можуть бути використані для переслідування учасників мирних зібрань.

    Фінальна версія змін до законопроекту буде представлена в понеділок, повідомила Стефанишина.

    “Від себе скажу: зміни в законодавство дійсно потрібні. Але не менш потрібно буде стежити, щоб будь-якими змінами в цій ситуації ніхто не скористався ні для політичних розправ, ані для наживи на паніці. Дякую всім колегам за предметну дискусію!”, – підсумувала депутат.