Які виробники швидше інших оновили свої флагмани до Android 10

    211

    Чимало користувачів мріють про те, щоб їх смартфони оновлювалися якомога довше і швидше. На жаль, політика більшості компаній така, що вони не поспішають з випуском оновлень до нової версії Android. Розповідаємо про те, які виробники проявили моторність у приході Android 10 на свої пристрої за останні півроку з моменту виходу стабільної збірки операційної системи.

    Відповідне дослідження провів ресурс ComputerWorld і він, перш за все, зроблений з оглядкою на флагмани, і ті моделі, які доступні в США. Тому в звіт не потрапили цілий ряд китайських компаній.

    Природно, що раніше інших десяту ітерацію зеленого робота отримали пристрої Google. Серед сторонніх компаній активніше за інших просувала оновлення до Android 10 компанія Essential. В її активі всього один смартфон, але вона примудрилася оновити його до актуальної версії операційної системи в день виходу стабільної збірки.

    Оперативність в поширенні Android 10 проявила OnePlus. Так, через 18 днів після виходу стабільної збірки цієї версії ОС, її отримали флагмани OnePlus 7 і OnePlus 7 Pro, а 90 днів знадобилося для того, щоб «десятка» прийшла на OnePlus 6 і OnePlus 6T.

    Серед тих, хто протягом перших 3-4 місяців зумів запропонувати Android 10 для ряду своїх моделей, значаться компанії LG, Samsung, Sony і Nokia. У числі аутсайдерів опинилися такі виробники як Motorola і HTC, які на даний момент не спромоглися відновити до «десятки» свої флагмани минулих років. І чи зроблять вони це в майбутньому, невідомо.

    Джерело: computerworld.com