OnePlus придумала, як ховати основну камеру смартфона, коли вона не активна

    114

    Одним з елементів, який опинився в центрі творчості виробників смартфонів, стала основна камера. Виробники придумують різні способи як обіграти її, а OnePlus і зовсім може в майбутньому реалізувати «невидимі» модулі. Є в арсеналі компанії й інші варіанти, як обіграти тильну камеру.

    Ресурс LetsGoDigital, який спеціалізується на пошуку різних цікавих патентів, повідомив про те, що OnePlus придумала оригінальну систему камер. Інформація була знайдена в базі даних сайту Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO).

    Схоже, що компанія серед тих, хто роздумує на тим, як вбудувати фронтальну камеру під дисплей, уникаючи необхідності робити якісь вирізи або «свердлити» отвори в екрані. У розумінні інженерів, основна камера повинна бути круглою з декількома датчиками зображення і максимально їх може бути чотири. Причому вони роздумують над різними варіантами розташування сенсорів і світлодіодного спалаху.

    Звертає на себе увагу те, що є ймовірність, що датчики можуть ставати «невидимими» завдяки «засувці» або рухомій кришці, котра закриває модулі. За логікою таке рішення забезпечить захист об’єктивів камер від пошкоджень і забруднень. Але практичне виконання такого рішення і його доцільність викликає питання.

    Джерело: nl.letsgodigital.org



    • інші новини