Mojo Vision розробляє перші в світі справжні розумні контактні лінзи

    275

    На думку Mojo Vision, розумні контактні лінзи можуть знайти застосування в самих різних ситуаціях.

    Компанія Mojo Vision оголосила про створення, за її словами, «першої в світі справжньої розумної контактної лінзи» – Mojo Lens. У Mojo Lens вбудований дисплей, який «дає людям корисну і своєчасну інформацію, яку вони хочуть отримати”, не змушуючи дивитися вниз на екран і відволікатися від інших людей і навколишнього світу. У Mojo називають цю концепцію «невидимими обчисленнями» – платформою, яка дає можливість «отримувати миттєву, ненав’язливу і доступну інформацію без допомоги рук і дозволяє людям вільніше і щирше взаємодіяти один з одним».

    Компанія вже отримала патенти, які мають вирішальне значення для розробки інтелектуальних контактних лінз з функцією доповненої реальності (AR). В даний час Mojo Vision демонструє працюючий прототип пристрою, уточнюючи, що лінзи все ще знаходяться на етапі досліджень і розробок і не доступні для продажу.

    У лінзах використовується найменший у світі дисплей з рекордною щільністю пікселів – 14000 пікселів на дюйм, самий енергетично ефективний датчик зображення у світі, оптимізований для комп’ютерного зору, радіочастотний інтерфейс і датчики руху для відстеження руху очей і стабілізації зображення.

    На думку Mojo Vision, розумні контактні лінзи можуть знайти застосування у різних ситуаціях — як у споживачів, так і на підприємствах. Крім того, компанія планує розробити варіант, призначений для допомоги людям зі слабким зором. Терміни комерційної доступності Mojo Lens поки не названі.

    Джерело: Mojo Vision