Вчені створили акумулятор, що вдвічі перевершує за щільністю енергії попередників

    422

    Анод в такому акумуляторі виготовлений з алюмінію, а катод — з органічного матеріалу на основі антрахінону.

    Дослідники з Технологічного університету Чалмерса в Швеції і Національного інституту хімії в Словенії домоглися прогресу в розробці алюміній-органічного акумулятора. Створений ними акумулятор вдвічі перевершує по щільності енергії попередні зразки алюмінієвих акумуляторів. Як і в них, анод в новому акумуляторі виготовлений з алюмінію, але матеріалом катода служить не графіт, а органічний матеріал на основі антрахінону.

    За словами дослідників, органічний катодний матеріал забезпечує більш ефективне зберігання позитивних носіїв заряду з електроліту на основі алюмінію і хлору.

    Зараз вчені працюють над подальшим підвищенням щільності енергії шляхом відмови від електроліту, що містить хлор. Їх довгострокова мета — домогтися такої ж щільності енергії, як у поширених зараз літій-іонних акумуляторів.

    Алюміній-органічні акумулятори дешевші у виробництві та безпечніше для навколишнього середовища, ніж літій-іонні акумулятори. Це дозволяє говорити про потенціал застосування розробки в великомасштабних сховищах електроенергії, покликаних компенсувати коливання вироблення, властиві сонячним і вітряним генераторам.

    Джерело: Сhalmers



    • інші новини