Глен-Каньйон – найвища в світі природна арка з червоного пісковика (фото)

1687

Глен-Каньйон (Glen Canyon) – одна з найвідоміших Національних зон відпочинку в США. Він приваблює туристів неймовірними краєвидами і розкішним озером для дайвінгу.

Фото: shutterstock

Жовті, коричневі, червоні – найрізноманітніших кольорів і відтінків, форми і розміру скелі оточують озеро Пауелл, яке розташовується на території відразу двох штатів – Арізони і Юти. Водоймище отримало назву на честь славетного ветерана громадянської війни між Південними і Північними штатами – Джона Уеслі Пауелла.

Фото: shutterstock

З центру озера піднімається острів з крутими скелями, любителі дайвінгу обожнюють це місце – видимість тут досягає 3-5 м, а ближче до основного каналу – навіть 10 м. Цікаво, що дана місцевість багато в чому зобов’язана своєю красою людині – в 1956 році в Глен-Каньйоні почалося будівництво греблі, яка перегородила течію річки Колорадо і створила великий резервуар прісної води.

Фото: shutterstock

До сих пір на дні озера, на глибині в 25 м, дайвери можуть побачити сліди від вогнищ і таборів, які були розбиті на місці майбутньої греблі понад 50 років тому. Кращий час для заняття дайвінгом на озері Пауелл в Глен-Каньйоні – жовтень, коли температура води комфортна, а сильні вітри і дощі – рідкість.

Фото: shutterstock

Головна визначна пам’ятка каньйону – «Міст-веселка», найвища в світі природна арка з червоного пісковика. Національна зона відпочинку Глен-Каньйон була створена в 1972 році, зараз тут організовуються пішохідні, автомобільні та велосипедні екскурсії по мальовничих берегах гігантського озера, діють кілька баз на пристанях, де можна орендувати човен або білосніжну яхту, покататися з вітерцем на водних лижах або ж водному мотоциклі, а також зайнятися риболовлею.

За матеріалами vokrugsveta.ua



• не пропусти