Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла. Фото

390

Продовжуємо поповнювати публікації, розповідаючи про найдивовижніші куточки нашої планети і переходимо до терас Білій Води або Байшуйтай

Байшуйтай, відомий також як Тераси Білої Води Шангрі-Ла, розташований в передгір’ях гір Хаба, в 101 кілометрі на південний схід від округу Шангрі-Ла. Затишно розташувалися на гірських схилах висотою в 2400 метрів над рівнем моря, тераси Білої Води розпростерлися на 160 метрів в ширину і на 140 метрів в довжину, що робить їх найбільшими вапняковими терасами Китаю. Вода від вершин Гори Хаба, просочується вниз у вищий терасний басейн, потім перетікає до басейну нижче, який наповнюється перед перетіканням до наступного басейну, і так відбувається по ланцюжку, поки вода не досягає зовнішньої оправи останнього з цих терасових басейнів.

Самі басейни були сформовані протягом довгого часу ерозійних дією кислої води, яка в колишні часи була насичена корисними копалинами вапняку, створюючи особливе середовище для такого чуда природи.

Крім того, що це гарна сценічна природна пам’ятка, Тераси Білої води Шангрі-Ла – також місце народження національної меншини Донгба НАКСУ. Згідно з легендою, перший святий Донгба був притягнутий захоплюючим пейзажем цього місця на шляху назад з Тибету. Він зупинився там і почав поширювати свої вірування. З тих пір люди розцінюють Водні Тераси Байшуйтай як святиню. Кожен рік, у восьмий день другого місячного місяця, люди НАКСУ збираються тут, щоб святкувати свій традиційний фестиваль, наспівуючи і танцюючи день і ніч.

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (1)

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (2)

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (3)

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (4)

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (5)

Захоплюючі пейзажі терас Білої Води Шангрі-Ла (6)



• не пропусти