Apple показала тизер «космічної» штаб-квартири Apple Park (відео)

169

Apple в квітні відкриє нову штаб-квартиру Apple Park, будівництво якої велося протягом останніх чотирьох років. Новий «космічний» кампус компанії займе площу 260 000 кв. м. За оцінками компанії, на переміщення понад 12 000 працівників піде більше півроку.

Амбіційний план по створенню нової штаб-квартири в формі кільця озвучив засновник Apple Стів Джобс в червні 2011 року, за чотири місяці до своєї смерті. У 2013-му почалося зведення кампусу в формі космічного корабля.

Apple Park знаходиться в центрі долини Санта Клара в Каліфорнії неподалік від нинішнього офісу виробника iPhone. Проект архітектури був розроблений у співпраці з дизайн-бюро Foster+Partners. Головна його визначна пам’ятка – чотириповерхова кільцеподібна будівля, виконана з вигнутого скла, бетону і сталі.

Також на території розташуються фітнес-центр, кафе, підземна парковка, різні лабораторії, закриті приміщення для досліджень і розробки, корпоративна аудиторія на тисячу чоловік, названа на честь засновника «Театр імені Стіва Джобса».

Apple Park буде повністю працювати на поновлюваних джерелах енергії, будучи одним з найбільших чистих об’єктів в регіоні. Передова система вентиляції будівлі дозволить підтримувати потрібну температуру і не опалювати його протягом дев’яти місяців на рік.



• не пропусти