Найдивніші, найнесподіваніші і сумнівні відкриття 2016 року

1256

З року в рік у нашому житті відбуваються дивні, часом просто неймовірні події. І 2016 рік не став винятком у цьому плані.

Паливо, що підігріло інтерес до таємниць Бермудського трикутника

Норвезькі вчені наблизилися до розгадки таємниці Бермудського трикутника після виявлення ряду незвичайних кратерів в Баренцевому морі. Загадкові зникнення кораблів і літаків у Бермудському трикутнику вони пов’язують саме з виникненням подібних кратерів. Вчені пояснюють, що кратери могли утворитися через вибух великї кількості метану, в результаті чого океан нагрівається, і корабель тоне у воді з великим вмістом газу. У свою чергу, це створює сильну вихреву атмосферу, через що зазнають аварії літаки.

300-річна мумія маленької дівчинки відкрила очі

Це паранормальне явище відбулося в кафедральному соборі Гвадалахари в Мексиці, де для віруючих були виставлені мощі Святої Іносеніі, яка померла мученицькою смертю. Один з відвідувачів собору знімав на відео мумію дитини і випадково зобразив момент, коли мумія дівчинки відкрила на кілька секунд очі. Коментуючи те, що сталося, кардинал Хуан Франсиско Роблес сказав «Як відомо, канонічні святі творять чудеса, і це одне з них.»

Гігантська кам’яна куля

Величезна кам’яна куля, виявлена в середині березня 2016 року археологом Семіром Османагич в Боснії, породила багато суперечок про те, чи створена вона руками людей давно вимерлої древньої цивілізації або ж це результат роботи матінки-природи.

Стародавні римляни раніше вікінгів дісталися до Нового Світу

Неподалік від східного узбережжя Канади біля берегів острова Оук, Нова Шотландія, знайшли предмет, схожий на давньоримський меч. Знахідка свідчить про те, що ще до II століття на цю землю ступала нога древніх римлян. Це, щонайменше, на 800 років раніше висадки вікінгів, яку зараз вважають першим контактом між Старим і Новим Світом. Крім меча, є й інші артефакти, які підтверджують присутність римлян – камінь з написами на стародавній мові, на якій говорили в Римській імперії, кургани в давньоримському стилі, арбалетні болти (лабораторний аналіз підтвердив, що вони походять з стародавньої Іберії), монети, які були в обороті в Римській імперії і т.д.

Батько Креспі і його таємнича колекція

Історія, зібраної батьком Креспі колекції артефактів (всього понад сімдесят тисяч предметів), до цих пір оповита таємницею. Індіанці Еквадору дарували подарунки доброму проповідника, висловлюючи таким чином свою вдячність. Це були релігійні артефакти: фігурки, церемоніальні предмети, зброю, кераміка, ювелірні вироби, старовинні системи числень, релігійні ікони, подовжені черепа, зморщені людські голови, були там і металеві пластини з написами на незнайомій мові. Деякі вироби не можуть бути співвіднесені з жодною з відомих археологічних культур Америки.

Шумери запускали космічні кораблі

На відкритті нового аеропорту в південній частині Ді-Кар, міністр транспорту Іраку оголосив про те, що 7000 років тому на цій території стародавні шумери будували перші космодроми і запускали космічні кораблі для дослідження інших планет. На підтримку своїх слів міністр навів роботи російського професора Самуеля Крамера, сходознавця, і ведучого шумеролога світу, який писав у своїх працях про дивовижні знаннях древніх шумерів про космос.

Новий телескоп виявив розумні об’єкти в антиматерії

У новій доповіді, опублікованій в останньому випуску Американського Журналу сучасної фізики, говориться про вражаючі спостереження – нещодавно розроблений телескоп з увігнутими лінзами виявив об’єкти в земному навколишньому середовищу, які невидимі для наших очей і для звичайних телескопів Галілея з опуклими лінзами. Ще більш дивним є той факт, що ці об’єкти, як було відмічено, рухалися «розумно» в нічному небі. Відкриття було зроблене доктором Руджеро Сантіллі – творцем нового типу телескопа, який призначений для спостережень антиматерії.

Ноїв ковчег мав форму піраміди

Згідно з нещодавно оцифрованим фрагментом сувоїв Мертвого моря, з’явилися докази, що знаменитий ковчег мав форму піраміди. У лабораторії Управління старовини Ізраїлю були відскановані десятки тисяч фрагментів сувоїв, і складна технологія дозволила вченим прочитати навіть нерозбірливі букви і слова. Вдалося прочитати ряд слів, і в тому числі «висота ковчега» і «нейесефет», що означає «збирання». За словами дослідника доктора Олексія Юдицького, це означає, що ребра ковчега були зібрані разом на вершині в формі піраміди.