У мережу виклали 250 творів літератури, які озвучили відомі українці: де можна прослухати

670

Українці мають можливість послухати онлайн 250 творів літератури. Їх виклали у відкритий доступ і слухати їх можна буде будь-де, де буде доступ до мережі.

Про те, що літературу виклали у відкритий доступ, розповіли у Міністерстві освіти та науки України. Йдеться про твори шкільної літератури.

Твори озвучували відомі українці

Власне, послухати можна буде твори, призначені для школярів 5 – 11 класів. Тож школярі матимуть можливість відчути для себе творчість українських класиків по-новому. Ми ж зауважимо, що слухати їх можуть також ті, хто з якихось причин не встиг або не мав можливості у школі прочитати деякі з цих творів.

Так, озвучили “Місто” Підмогильного, “Кайдашеву сім’ю” Нечуя-Левицького”, “Тіні забутих предків” Коцюбинського та багато інших творів зі шкільної програми.

Що потрібно, щоб послухати літературу

Твори української літератури можна послухати безплатно. Вони у розділі “Аудіо” у застосунку MEGOGO. Сам застосунок доступний для роботи на смартфонах, планшетах, а також автомобілях з Android Auto та Apple CarPlay.

Сам проєкт реалізували спільно медіасервіс MEGOGO та Міністерство освіти та науки України. Інформаційну підтримку надавали Міністерство цифрової трансформації та платформа Дія. Освіта.



• не пропусти