Гойдалки смерті: волонтер «випадково» перетворив свій будинок на популярний атракціон

1069

Протягом минулих кількох років волонтер Карлос Санчес допомагав групі вулканологів спостерігати за активністю вулкана Тунгурауа з самотнього будинку на дереві. Карлос Санчес влаштувався на зеленій гірській вершині близько Банос, менш ніж у кілометрі від кратера вулкана. Дослідник спостерігає за потенційними лавовими потоками, які можуть швидко переміститися до міста Банос біля підніжжя вулкана, в 8 км на північ. За допомогою радіозв’язку він може послати сигнал тривоги в Обсерваторію, щоб жителі міста могли своєчасно евакуюватися.

Сім’я Санчеса часто відвідувала його будинок на дереві по вихідним, і для розваги він вирішив побудувати гойдалки на краю гірського схилу. Хтось опублікував фотографії гойдалок в Інтернеті, і тепер це місце стало справжньою туристичною визначною пам’яткою Еквадору.

Відвідувачі з усього світу подорожують до гірської вершини, щоб покататися на гойдалках, насолодитися красою природи і погостювати в знаменитому будинку на дереві. Безліч мов у гостьовому журналі говорить про те, як далеко поширилася популярність цього атракціону. Є повідомлення іспанською, англійською, німецькою, китайською, японською і арабською мовами. До теперішнього часу у Карлоса накопичилося десять заповнених до краю книг із відгуками.

Менш ніж за п’ять років схил гори перетворився на курорт із численними пам’ятками і варіантами розміщення. Але Каса дель Арболит, або “Будинок на дереві” Карлоса Санчеса все ще є кращим з них. Він розташований на самій вершині і відкриває чудові види. У погожий безхмарний день можна отримати ідеальний огляд активного вулкана Тунгурауа, що означає “горло вогню” на рідній мові місцевого племені кечуа.

ЗМІ дали гойдалкам безліч імен, серед яких найбільш поширені “Гойдалки на краю світу” і “гойдалки смерті”. Хоча гойдалки і нависають над небезпечною скелею, насправді вони відносно безпечні. Проте, ви навряд чи захочете падати з такого атракціону. Спочатку була тільки одна гойдалка на гілці прямо біля будинку Санчеса. Тепер, з міркувань безпеки, була встановлена залізна балка і додана ще одна гойдалка з ременями безпеки.