Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії

527

Наггет Поінт – одне з найбільш культових ділянок суші на узбережжі Отаго на Південному острові в Новій Зеландії. Розташований на північному кінці узбережжя Кетлінс, маяк знаходиться на наконечнику крутого мису, оточеному скелястими острівцями – Наггетс.

П’ятихвилинна прогулянка приведе Вас до маяка, де Ви можете насолодитися дивовижним видом вздовж берегової лінії у всіх напрямках. Безпосередньо нижче маяка на скелях можна спостерігати, як морські котики ніжаться в променях сонця. Наггет Поінт також є батьківщиною морських левів, пінгвінів, колпиц і колонії бакланів. Іноді цю область відвідують також і леопардові тюлені.

Приналежний і керований Морський службою Нової Зеландії, маяк був побудований в 1870 і спочатку працював на нафті. У 1949 масляна лампа була замінена електричної, приведеної в дію місцевим дизельним генератором. Згодом маяк був підключений до мережі електроживлення, хоча оригінальна лінза для світла знаходиться все ще на місці і використовується донині. Світло повністю автоматизували з 1989 і тепер управляється з диспетчерської в Веллінгтоні. У 2006 оригінальний світло був замінений LED маяком, що приводиться в дію від мережі, з додатковою запасний батареєю.

Найкращий час, щоб відвідати Наггет Поінт – або рано вранці або у вечірній час, щоб зловити чудові види сходу сонця і заходу.

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (1)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (2)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (3)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (4)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (5)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (6)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (7)

Маяк Наггет Поінт в Новій Зеландії (8)