Багатства іспанської кухні (фото)

540

Іспанська кухня являє собою поєднання 17 розгалужень, відповідних такій же кількості регіонів. Їх об’єднує вплив африканської та французької кухонь, а також рясне використання декількох продуктів: оливкової олії, часнику і, звичайно ж, вина. Велика розмаїтість морепродуктів, м’яса і овочів дозволяють задовольнити навіть самого вибагливого гурмана. Найвідомішими стравами Іспанії вважаються паелья і хамон. Ці та інші страви – в топі нижче. Пальчики оближеш!

Пінчо – закуска до вина або пива. Блюдо родом із Сан-Себастьяна.
Багатства іспанської кухні

Мохама – філе в’яленого в солі тунця. Подають до пива у вигляді тонко нарізаних шматочків, политих оливковою олією.
Багатства іспанської кухні

Бургоська Морсилья – кров’яна ковбаса зі свинячої крові та м’яса. Подають у вигляді тапаса або добавки до фабаду або інших страв.
Багатства іспанської кухні

Сир «Ідіасабаль» з овечого молока.
Багатства іспанської кухні

Хамон – сировялений окіст.
Багатства іспанської кухні

Гаспачо – холодний суп з перетертих сирих помідорів та інших овочів. Страва родом з Андалузії.
Багатства іспанської кухні

Олья-подрида – густий суп з тушкованого м’яса з овочами. Готують в Галісії і Кастилії.
Багатства іспанської кухні

Фабада – густий суп із квасолі, шинки і ковбаси. Страва родом з Астурії.
Багатства іспанської кухні

Polbo á feira – філе восьминога зі спеціями. Страва родом з Галісії.
Багатства іспанської кухні

Паелья – рис з морепродуктами, куркою, овочами, приготований на спеціальній сковороді. Страва родом з Валенсії.
Багатства іспанської кухні

Паелья. Існує більше 300 способів приготування страви.
Багатства іспанської кухні

Сангрія – вино з фруктами і цукром.
Багатства іспанської кухні

Туррон – солодощі з горіхів, меду, цукру, яєчного білка.
Багатства іспанської кухні



• не пропусти