Як виглядають кордони різних країн світу (22 фото)

1759

Пропонуємо вашій увазі добірку знімків тих місць, де закінчується територія однієї держави і починається земля іншої:

1. Норвегія і Швеція – Люди на снігоходах готуються проїхати по стежці, що розділяє дві північні країни.
cool_border_pictures_02

2. Великобританія і Іспанія – це контрольно-пропускний пункт на міжнародному кордоні між заморською територією Великобританії – Гібралтаром і Іспанією.
cool_border_pictures_07

3. Гаїті і Домініканська Республіка – На фото показано збезлісення на території Гаїті (ліворуч) і землі Домініканської Республіки (справа).
cool_border_pictures_01

4. Аргентина, Парагвай і Бразилія – це Потрійний кордон – місце, де сходяться річки Ігуасу і Парана, з’єднуючи три південноамериканські нації.
cool_border_pictures_14

5. Сполучені Штати Америки і Мексика – це фото на кордоні між містом Ногалес в Арізоні (ліворуч) і містом Ногалес в Соноре (справа). Щороку цю межу, довжиною більше 3-х тисяч кілометрів, легально перетинають майже 350 млн. осіб.
cool_border_pictures_06

6. Китай і Непал – Вершина найвищої гори у світі – Еверест знаходиться на кордоні двох суверенних держав.
cool_border_pictures_16

7. Аргентина і Бразилія – Водоспади Ігуасу знаходяться на кордоні бразильської держави Парана і аргентинської провінції Місьйонес.
cool_border_pictures_03

8. Нідерланди і Бельгія – Кордон, що проходить в селищі Барле, є найбільш спірним і заплутаним в світі. Все селище оточене Нідерландами, проте його 26 окремих територій належать Бельгії. Щоб не збити з пантелику туристів, кордон позначають білими хрестами прямо посеред вулиць. Таким чином, стає зрозуміло, чи перебуваєте ви в Бельгії (Барле-Хертос) чи в Нідерландах (Барле-Нассау).
cool_border_pictures_19

9. Коста-Ріка і Панама – Цей односмуговий міст через річку Сіксаола є природним кордоном між двома країнами Центральної Америки, через який кожен день проїжджають тисячі автомобілів і вантажівок.
cool_border_pictures_12

10. Бразилія і Болівія – Річка, що розділяє дві країни, проводить чітку межу між тропічними лісами Бразилії, де ведеться вирубка лісів (світло-зелена) і лісами Болівії (темно-зелена).
cool_border_pictures_04

11. Польща і Україна – Цю частину кордону між двома європейськими державами щороку прикрашають перед проведенням місцевого фестивалю мистецтв (Фестиваль ленд-арт).
cool_border_pictures_15

12. Словаччина і Польща – Гора Риси у Високих Татрах розташована на кордоні між двома країнами – членами Європейського союзу.
cool_border_pictures_05

13. Аргентина і Чилі – Статуя Ісуса Христа, що височіє високо в Андах, символізує мир між двома південноамериканськими країнами.
cool_border_pictures_11

14. Афганістан і Пакистан – Американський вартовий на посту біля воріт Торхам, які є одним з основних способів перетину кордону між Афганістаном і Пакистаном.
cool_border_pictures_09

15. США і Канада – Це найдовший міжнародний кордон у світі, що тягнеться майже на дев’ять тисяч кілометрів.
cool_border_pictures_10

16. Єгипет і Ізраїль – Канадський астронавт Крістофер Хедфілд зробив це дивовижне фото з Міжнародної космічної станції. На знімку видно Єгипет (ліворуч), Ізраїль (праворуч) і самоврядна територія Сектор Газа, що тягнеться вздовж Середземного моря.
cool_border_pictures_13

17. Австрія, Угорщина і Словаччина – Цей стіл для пікніка є місцем, де сходяться кордони трьох країн Євросоюзу.
cool_border_pictures_17

18. Ватикан і Іспанія – Вхід на Площу Святого Петра є кордоном між Італією і суверенним католицьким містом-державою Ватиканом.
cool_border_pictures_20

19. Іспанія і Марокко – високий паркан, що перешкоджає в’їзду нелегальних іммігрантів до Іспанії, позначає межу двох північноафриканських ексклавів Іспанії – Сеута і Мелілья, які межують з Марокко. Ці два іспанських міста повністю оточені Марокко. На фото зображений Сеута.
cool_border_pictures_18

20. Пакистан та Індія – Щовечора в Вагах проходить церемонія під назвою «спуск прапорів», перша з яких була проведена в 1959 році. Кордон в Вагах між двома азіатськими країнами часто називають «Берлінською стіною Азії».
cool_border_pictures_08

21. Північна Корея і Південна Корея – Зображена тут Об’єднана зона безпеки є тільки частиною Корейської Демілітаризованої зони, де лицем до лиця стоять південнокорейські і північнокорейські війська.
cool_border_pictures_21

22. Північна і Південна півкуля – Це не державний кордон, а лінія, проведена в парку Еквадору, яка знаходиться на широті 0 градусів – місце зустрічі двох півкуль.
cool_border_pictures_22



• не пропусти