«Хитра» Microsoft змусить більшість користувачів купити нові комп’ютери

    728

    Людям доведеться придбати новий ПК для роботи з Windows 10, оскільки з наступного року Windows 7 буде повністю «заборонена» і позбавлена підтримки. У компанії вирішили підняти загальний рівень продажів комп’ютерів в світі та заробляти більше з продажу «десятки».

    Сучасні технології більше не розвиваються так швидко, як це було раніше. Сучасні реалії техноринку такі, що люди можуть не купувати нові смартфони кожні 2 роки, а якщо мова йде про флагмани, то ця цифра зростає у декілька разів. Справа в тому, що телефони стали настільки потужними, що здатні ефективно працювати дуже довго. Така ж ситуація спостерігається і на ринку комп’ютерів.

    В 4 кварталі 2018 року аналітики з Gartner зареєстрували загальний спад продажів ПК на цілих 1,3% за рік до 259,4 мільйона одиниць. У світі за квартал було продано 68,6 мільйона комп’ютерів, що на 4,3% менше в порівнянні продажами в аналогічний період 2017 року.

    Однією з причин спаду вважається буквально брак процесорів в ланцюжку постачання. Однак, в той самий час рядові користувачі можуть роками не міняти свої комп’ютери, використовуючи їх виключно для роботи і інтернету. Як би там не було, але недавно корпорація Microsoft вирішила цю проблему.

    Річ у тім, що компанія отримує гроші з кожного проданого комп’ютера з операційною системою Windows. Крім того, «мікром’які» й самі виробляють комп’ютери, тому спад світових продажів позбавив їх значної суми прибутку. У підсумку, рішенням проблеми стало припинення підтримки Windows 7. Тобто користувачі зі слабкими і старими ПК будуть змушені купити нові комп’ютери для і на Windows 10.

    Член керівництва Microsoft Марк Лінтон заявив, що ситуація зміниться вже в наступному році. Не так давно Windows 10 стала найпопулярнішою ОС в світі, але ще мільйони людей повинні оновити свою «сімку» і відповідно застарілі комп’ютери.

    У корпорації впевнені, що Windows 10 не можна порівнювати із застарілою Windows 7 так само, як і два автомобілі з різницею в 10 років не можна порівнювати один з одним.

    Таким чином, «хитра» Microsoft змусить більшість користувачів купити нові комп’ютери, просто заборонивши Windows 7. У компанії сподіваються, що ситуація з продажами комп’ютерів зміниться вже в наступному році, коли підтримка «сімки» повністю припиниться.



    • інші новини