Експерти Всесвітнього фонду вивчення раку пояснили, чому не слід вживати ковбасні вироби.
Вони підкреслили, що тим, хто хоче захиститися від онкологічних захворювань, треба відмовитися від вживання ковбаси.
За словами медиків, продукція з переробленого м’яса промислового виробництва може викликати рак кишечника.
За статистичними даними, 3 800 випадків цієї хвороби можна було б уникнути щороку, якби люди менше вживали ковбасних виробів.
За твердженням експертів, це відбудеться в разі скорочення кількості готових м’ясних продуктів до 70 грамів щодня. Якщо ж повністю відмовитися від ковбасних виробів, рак кишечника втратить статус серйозної проблеми для людства.
Онкологи закликали замінити в раціоні шкідливі ковбаси на здорові джерела білка. Ковбаса, шинка, салямі і інші ковбасні делікатеси в першу чергу шкідливі тим, що в них міститься багато консервантів, уточнюють вони.
Експерти стверджують, що кількість м’яса, що вживається людиною протягом тижня, не повинна перевищувати 500 грамів.




