Експерт з Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів, як з приходом осені подорожчали харчові продукти в Україні
Зокрема, за його словами, початок осені принесо українцям подорожчання 70% продуктів, які раніше називали соціальними, тобто доступними.
Але найбільше підскочило в ціні м’ясо, причому всіх видів, вважає Дорошенко.
За словами фахівця, свинина подорожчала на 3,3 грн, сало – 3 грн. Не виключенням стала і курятина, яка додала 2 гривні на кілограмі.
“Раніше тваринний білок багато отримував завдяки курячим яйцям, але з огляду на те, що вони також пішли вгору, багатьом доводиться змінювати раціон”, – пише Дорошенко.
Так яйця за місяць подорожчали на 6,8 гривні.
“Сьогодні Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про можливість знизити ціни на м’ясо. Об’єктивно це можливо перш за все по курятині, зростання якої в ціні має мало економічного підґрунтя. По свинині та яловичині ми імпортозалежні, а світова ціна на м’яке м’ясо не знижується”, – зазначив експерт.
Як підкреслив Дорошенко, єдине, що стало дешевше, то це овочі.
Джерело: Знай.ua