Україна отримала шанс звільнити Донбас

    631

    Україна повинна використати тимчасове послаблення позицій російських найманців на Донбасі та повернути свої території військовим шляхом. Відповідну думку висловив міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш.

    Про це повідомляє “Українська правда”.

    За його словами, не варто давати бойовикам надію на введення особливого статусу, адже коли мова йде про насильницьке загарбання територій, їх треба повертати силовими методами. Головним козирем в руках ЗСУ зараз є російська економіка, яка виснажена настільки, що більше не спроможна фінансувати найманців.

    Міністр відзначив, що на озброєння РФ витрачає рекордно великі суми. Крім того, на Володимира Путіна постійно тисне міжнародна спільнота, що послаблює політичну міць та загальну репутацію країни. Він запевнив, що Україна повинна скористатися цим моментом, адже це хороший шанс повернути те, що відібрали незаконно.

    Черниш підсумував, що головні схеми дій диктуються виключно Мінськими домовленостями, в яких ні слова не сказано про “особливий статус” для Донбасу. В документі зазначена тільки можливість надання певного порядку самоврядування, тому ототожнювати ці два терміни не слід.



    • інші новини