Прогноз погоди на тиждень в Україні: останні теплі дні перед похолоданням

    277

    Найближчими днями у Східній Європі утримуватиметься поле високого тиску, що сприятиме спокійним погодним умовам в Україні. Очікуються дні без істотних опадів та небезпечних метеорологічних явищ. Проте в нічні та ранкові години в багатьох регіонах можливі тумани, що можуть знизити видимість до 200-500 метрів. Температура повітря в середньому буде на 2-5 °С вищою за кліматичну норму, повідомляє синоптик Ігор Кібальчич.  

    Однак у другій половині тижня, а також на вихідних, погода почне помітно змінюватися. Це пов’язано з розвитком активної циклонічної діяльності в північній частині Європи та зміною повітряних потоків на північний захід. Внаслідок проходження атмосферних фронтів, а також надходження холодного повітря зі Скандинавії та Балтійського моря, очікується різке зниження температури, поривчастий вітер і короткочасні дощі, які в західних та північних областях можуть перейти в мокрий сніг та снігову крупу. Вже на початку листопада деякі міста можуть побачити перший сніг, хоча він не затримається на поверхні, оскільки температура залишатиметься вище 0 °С. 

    З понеділка по середу (28-30 жовтня) в більшості областей України очікується мінлива хмарність без істотних опадів. Лише в середу на крайньому заході можливі невеликі дощі. Вночі та вранці в окремих регіонах можливі тумани. Вітер буде слабким, переважно західного та північно-західного напрямку. Температура вночі становитиме +4…+10 °С, вдень +11…+17 °С, на Одещині 28 жовтня в окремих місцях до +20 °С. 

    У четвер та п’ятницю (31 жовтня – 1 листопада) на більшій частині України, за винятком півдня та Криму, пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вітер переважно західного напрямку, швидкістю 7-12 м/с, а 31 жовтня та 1 листопада місцями посилюватиметься до 15-22 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+9 °С, вдень +9…+15 °С, на Одещині та в Криму 31 жовтня до +17 °С. 

    У суботу та неділю (2-3 листопада) під впливом активного циклону та його атмосферних фронтів очікується нестійка та прохолодна погода. Пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, 3 листопада у північних та західних областях можливий мокрий сніг. Вітер буде північно-західного напрямку, 9-14 м/с, у суботу пориви можуть досягати 17-22 м/с. Температура вночі становитиме -3…+3 °С, вдень +5…+11 °С, а в західних та північних областях можливі показники +1…+6 °С. 



    • інші новини