Розсилка повісток через «Укрпошту» стартувала? Як перевірити документ і що робити далі

    6

    З 17 вересня в Україні почали масово розсилати повістки через «Укрпошту». За даними Ukrainian Military Pages, документи надійшли на сервери оператора автоматично та підписані начальниками територіальних центрів комплектування (ТЦК) електронно. Про це повідомляє AIN.UA.

    Повістки згенерували на основі даних Реєстру військовозобов’язаних. «Укрпошта» отримала близько 6 000 документів для вручення військовозобов’язаним. Їх надсилають рекомендованими листами за домашніми адресами громадян.

    Отримавши документ, військовозобов’язаний може перевірити його через мобільний застосунок «Резерв+». Для цього потрібно просто зчитати QR-код із повістки.

    Військовозобов’язаний повинен з’явитися до ТЦК протягом 14 днів з моменту отримання повістки. Якщо людина не вдома, відмовляється отримати лист або просто не приймає його, повістка все одно вважається врученою. У разі неявки на військовозобов’язаних чекає адміністративна відповідальність. Порушників можуть навіть примусово доставити до ТЦК або позбавити права керування транспортними засобами за рішенням суду.

    У коментарі пресслужби «Укрпошти» зазначено, що вони не підтверджують інформацію про автоматичну розсилку повісток, як це зазначалося в публікації Ukrainian Military Pages.

    Відповідно до закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, усі військовозобов’язані від 18 до 60 років мали оновити свої облікові дані до середини липня. За невиконання цього обов’язку передбачені штрафи від 17 000 до 25 000 гривень.

    Станом на 14 липня, свої дані оновили понад 4 мільйони українців через застосунок «Резерв+», ТЦК або ЦНАП.



    • інші новини