Речниця Валерія Залужного розповіла, чи був він готовий до повномасштабного вторгнення росії

    784

     

    Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний був серед тих, хто першим попереджав про загрозу повномасштабного вторгнення росії. Його речниця, Людмила Долгоновська, розповіла в інтерв’ю для “Є Питання” про перше публічне попередження генерала.

    Людмила Долгоновська пригадала, що 23 серпня 2021 року на форумі “Україна-30” Валерій Залужний вперше публічно заявив про реальну загрозу нападу з боку росії. Він звернувся до ветеранів та резервістів, закликавши їх приєднатися до лав ЗСУ.

    “Саме ви маєте стати до лав ЗСУ, ви маєте бойовий досвід. Збройні сили готуються, а держава має забезпечити все, щоб вони були здатні виконати завдання за призначенням,” — наголосив Залужний у своїй промові. Він чітко артикулював загрозу повномасштабного вторгнення та підготовку ЗСУ до нього.

    Долгоновська зазначила, що не може розголошувати деталі закритих нарад, оскільки деяка інформація залишається секретною. Але її слова підтверджують, що Залужний був добре обізнаний про загрозу і готував армію до можливого вторгнення.



    • інші новини