В Україні з’явиться військова поліція: Рада підтримала новий законопроєкт

    171

    В Україні створять військову поліцію – Міноборони - Мілітарний

    Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт про створення військової поліції, що викликало гарячі дебати серед депутатів.

    За законопроєкт №6569-д проголосували 247 народних депутатів. Серед тих, хто підтримав ініціативу, були народні обранці від монобільшості та групи «Довіра». Цей законопроєкт передбачає створення військової поліції як окремого військового формування з правоохоронними функціями. Основним завданням нового органу стане забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців.

    Не всі були у захваті від цієї ініціативи. Ірина Геращенко, депутатка від «Європейської Солідарності», висловила незгоду з прийнятим рішенням. Вона зауважила, що в Україні немає військових судів і військової прокуратури, що може зробити військову поліцію ще одним репресивним органом проти самих військовослужбовців та поліцейських. «Європейська Солідарність» голосувала проти цього документа, аргументуючи це тим, що новий орган може стати інструментом тиску на військових.

    Тепер законопроєкт очікує на друге читання. Його подальша доля буде залежати від того, чи вдасться знайти компроміс між різними політичними силами в парламенті.



    • інші новини