Спека нарешті відступає: прогноз від Наталки Діденко на сьогодні

    36

    З 12 червня Україна нарешті може зітхнути з полегшенням – спека почне спадати. Вдень країну охопить антициклон Yogi.

    Температурні прогнози

    Синоптик Наталка Діденко поділилася у Facebook останніми прогнозами. Вона зазначила, що задуха з високою температурою почне відступати сьогодні. На заході України очікуються комфортні +17…+22 градуси, на півночі +20…+24. У центральних областях, таких як Вінниччина, температура буде +22…+24, Черкащина – +24…+27, Полтавщина – +26…+29, а у Кропивницькому з районами +25…+28 градусів. Дніпропетровщина ще трохи “попарить” при +30 градусах.

    Південь та схід: залишки спеки

    На півдні країни температура триматиметься на рівні +30…+33 градусів, на Одещині – +28…+30. Схід України продовжуватиме страждати від спеки з температурами +30…+34 градуси.

    Дощі та грози

    Україна не залишиться без дощів. Грозові зливи пройдуть по всій країні, але, як це часто буває влітку, вони будуть місцевими та періодичними. Діденко попереджає про можливість граду та шквалів у деяких районах. Проте, завдяки антициклону Yogi, вдень 12 червня атмосферні фронти змістяться східніше, що надасть західній частині країни паузу від дощів, хоч і не надовго.

    Погода у Києві

    Кияни теж відчують зміни. У столиці очікуються дощі та грози, можливі град та шквали. Через сильні зливи можуть виникати підтоплення на вулицях через недостатньо почищені стоки та надлишок асфальтованих територій. Температура у Києві знизиться до +19…+21 градусів, що надасть бажане відчуття свіжості.



    • інші новини