Соцмережа X дозволила користувачам з iOS входити без паролів

    70

    Минулого року соцмережа X позбавила користувачів без преміум-підписки можливості двофакторної авторизації через SMS. Як заміна додаток для Apple iOS отримав можливість входу по ключах доступу без пароля, але поки що тільки в США.

    Ключ доступу (Passkey) – технологія авторизації, яка розробляється організацією FIDO Alliance і підтримується великими гравцями як Apple, Google і Microsoft. Замість традиційних паролів вона дозволяє користувачам робити вхід за допомогою біометрії. У Apple iOS 16 з’явилася можливість створювати та зберігати ключі доступу за допомогою Safari та iCloud Keychain, а з виходом iOS 17 ця функція поширюється на сторонні ресурси.

    Минулого року соцмережа X відключила користувачам без преміум-підписки двофакторну авторизацію через SMS та порекомендувала їм як альтернативу користуватися такими службами як 1Password, iCloud Keychain та Google Authenticator.

    Тепер до них додався безпарольний вхід за допомогою ключів доступу.

    “Сьогодні ми з радістю запустили ключі доступу як спосіб входу для користувачів iOS зі США”, – повідомила адміністрація платформи.

    Щоб скористатися новою функцією, потрібно оновити програму X до останньої версії.



    • інші новини