Експерти назвали найпоширеніші паролі на телефоні, які можна зламати за кілька секунд

    1522

    Зловмисники можуть вкрасти особисті дані та гроші, якщо ваш пароль не відповідає ряду критеріїв.

    Експерти нарікають, що багато користувачів смартфонів встановлюють на пристрої паролі, які можна зламати за лічені секунди. А це загрожує тим, що зловмисники вкрадуть ваші гроші або отримають особисті дані, повідомляється на сайті NordPass.

    Експерти проаналізували 4,3 терабайта паролів, доступних в результаті витоків даних у 2023 році, і склали список найбільш ненадійних паролів. Серед паролів, що часто використовуються – прості комбінації цифр і букв. Ви були б здивовані, якби дізналися, скільки тисяч людей встановили своїми паролями комбінації 123456, 123456789 або інший ряд цифр. Також у багатьох людей у ​​світі встановлені паролі на кшталт Aa123456 або 111111, або abc123 або 888888 (або ряд інших однакових цифр, найчастіше 3, 7, 8 та 9).

    Експерти наголошують, що пароль “123456” вважається найненадійнішим у світі і був розпізнаний у 4 з 5 випадків у ході дослідження.

    Для забезпечення безпеки пароль повинен складатися не менше ніж з 20 символів і включати комбінацію великих та малих літер, цифр та спеціальних символів. Важливо уникати передбачуваної інформації, такої як дні народження, імена або загальні слова. Регулярна перевірка стану пароля також є важливим моментом, а використання одного і того ж пароля на різних сайтах слід уникати, щоб запобігти загрозі для всіх облікових записів у разі злому одного з них.



    • інші новини