3 способи зберегти зелень свіжою

    32

    Доведеться трохи повозитися, але зусилля варті того.

    1. Як зберігати зелень у рушнику

    • З цим способом зелень може залишатися свіжою до місяця.

    Візьміть паперовий або тонкий вафельний рушник. Переберіть пучки і позбавтеся підгнилої та зіпсованої рослинності. Зелень, що залишилася, мити не потрібно. Розкладіть гілочки по одній по всій поверхні рушника. Потім акуратно скрутіть матеріал у рулет. Не робіть згорток занадто щільним і не стискайте зелень – вона повинна бути вільно.

    Помістіть рулон у холодильник на нижню полицю або у спеціальний відсік для зберігання овочів та фруктів.

    2. Як зберігати зелень у контейнері

    • Свіжість та аромати трав зберігатимуться до двох тижнів.

    Спочатку ретельно переберіть зелень і відбракуйте зіпсовані гілочки. Промийте її під холодною проточною водою, видаляючи сміття, бур’яни та бруд. Потім складіть пучки в пластиковий контейнер, що щільно закривається кришкою. Не потрібно набивати його догори – зелень повинна розташовуватися вільно. Залийте в ємність холодну воду так, щоб вона повністю покривала рослинність. Закрийте контейнер кришкою, поставте його в холодильник і залиште на 8–10 годин, а краще на добу. За цей час зелень встигне насититися вологою.

    Потім дістаньте ємність, злийте всю воду і обтрусіть пучки. Знову засуньте гілочки у вологий контейнер (на дні не повинно бути рідини), накрийте кришкою та відправте зберігатися в холодильник. Періодично зливайте конденсат, що збирається, щоб зелень не підгнила.

    3. Як зберігати зелень у банці

    • Цей метод допоможе рослинності залишатися соковитою протягом одного-двох тижнів.

    Візьміть банку, куди розмістяться всі ваші пучки. Вимийте її та простерилізуйте будь-яким зручним способом. Переберіть гілочки і видаліть пожовклі та зіпсовані. Попередньо мити їх не потрібно, а якщо вони вологі, просушіть їх на паперовому рушнику.

    Складіть зелень у банку стеблами вгору. Щільно закрийте ємність чистою та сухою капроновою кришкою. Надішліть зберігатися в холодильник.



    • інші новини