Іспанські вчені виготовили пластик з томатних шкірок

    116

    Іспанські вчені з Малаги вигадали, як з томатної шкірки зробити нешкідливий пластик. Про це повідомляє The Mayor.

    Екологічно чистий матеріал робитимуть із відходів, які залишаються при виробництві томатної пасти та кетчупу. Томатна шкірка перетвориться на нешкідливу упаковку для продуктів. Біоматеріал вироблятиметься на основі жирних кислот.

    Вчені впевнені, що така натуральна упаковка не лише зменшить шкоду атмосфері, яка наноситься від пластику та нафтопродуктів, а й скоротить відходи від виробництва їжі.

    Винайдена матерія міцна, але швидко розкладається. Для повного зникнення їй знадобиться місяць. При цьому, для порівняння, звичайний пластик залишиться на поверхні Землі ще у найближчі 450 років.