ТОП-4 ознак, що вам час замінити смартфон

    90

    У будь-якої техніки існує певний рівень зносу. Ми розуміємо це, коли наш улюблений смартфон не хоче відкривати нові ігри або втрачає збережені файли. І дбайливе ставлення до гаджету – не панацея. Причина цьому – стрімкий розвиток технологій. Саме застарілість здебільшого є підставою для купівлі нового смартфону.

    У цій статті ми розповімо про чотири основні ознаки, які свідчать про те, що вам час купувати новий девайс.

    Відсутні оновлення ПЗ та старий процесор

    Можливо, хтось не бачить проблеми у відсутності голосового асистента та інших інноваційних фішок на смартфоні. Але ж оновлення ПЗ – це й виправлення помилок, підвищення безпеки користувача та адаптація «заліза» до нових можливостей. Багато хто після зникнення офіційного оновлення ПЗ віддає свої мобільні телефони на перепрошивання. Але й воно з часом стає недоступних для певних моделей гаджетів.

    Що стосується процесора, то справа не у швидкості його роботи, а в розрядності. Нові застосунки створюють з урахуванням актуальних технічних параметрів. Наприклад, якщо старий процесор має 32-розрядну систему, то до обсягу у 64 біти він вирости не може. Тут не допоможуть ні кастомні прошивки, ні магія. Краще знайти сучасний недорогий смартфон в магазинах Київстар або на shop.kyivstar.ua, ніж до останнього сподіватись на реанімацію застарілого флагмана.

    Недостатньо місця

    Коли на телефоні не вистачає внутрішньої пам’яті, щоб завантажити оновлення вже встановлених додатків – це перші дзвоники. Нові застосунки більше «важать», тому навіть фізично не можуть вміститися на внутрішній модуль застарілого телефону.

    Кожне оновлення ПЗ, ігор та програм з’їдає все більше ресурсів смартфону. Власників нових телефонів із великим обсягом пам’яті це питання не турбує. А користувачам старих гаджетів встановити нову програму – це справжня мука. Вони до останнього видаляють корисні додатки, скидають пристрій до заводських налаштувань, але дарма.

    Слабкий акумулятор

    Якщо смартфону не вистачає заряду на повний робочий день чи він розряджається навіть у стані спокою, вважати його мобільним та надійним навряд чи можна. Можлива причина — робота програм у фоновому режимі або вірус, та здебільшого це знос акумулятора. Кожна батарея має обмежений ресурс на кількість циклів заряджання. Приходить час, і акумулятор просто припиняє працювати.

    Перегрівання

    Якщо девайсу приблизно чотири роки, він може сильно нагріватися під час телефонних розмов. Розробники створюють різні додатки, для того, щоб охолодити процесор, але вони мають короткотривалий ефект. Чим новіша версія програмного забезпечення, тим більше вона вимагає ресурсів, що змушує смартфон працювати на межі його можливостей.

    Постійне перегрівання остаточно псує акумулятор та висушує клей, котрим з’єднані важливі деталі, зокрема корпус з дисплеєм. Також перегрівання негативно позначається на продуктивності процесора.

    Отже, окрім фізичного зносу зовнішніх деталей, у старих смартфонах може виникнути конфлікт з актуальним програмним забезпеченням. Ви маєте бути готовими до того, що з часом вся техніка потребує заміни на нові моделі.



    • інші новини