Варшава: гід по місту на вихідні

2401

Столиця Польщі — це один із найбільш зручних варіантів мандрівки на вихідні. Дістатись туди можна швидко і дешево, зорієнтуватись у місті просто, а подивитись точно є на що! До того ж, ціни у Варшаві цілком прийнятні й занадто економити не доведеться.

Тож розповідаємо як дістатись до обраного міста, де краще жити та куди вирушати на прогулянку:

Як дістатись із Києва та Львова

З обох міст можна дешево дістатись літаком авіакомпаній WizzAir чи Ryanair. Починайте планування подорожі обов’язково з підбору дат. Тоді зможете взяти квитки в обидва боки — дешевше ніж за 30 євро.

З Львова також зручно добиратись звичайним автобусом. Та часом навіть дешевше, ніж літаком. Можна влаштувати нічні переїзди, щоб раненько вже опинитись у місті, орендувати житло лише на одну ніч, а на наступний вечір вже повертатись додому. Такий вид транспорту можна знайти й за 25 євро.

Пробуйте компонувати: туди літаком, а назад автобусом чи навпаки. Інколи — це дає хороші результати й вам вдасться здійснити мандрівку за 20-25 євро і з обмеженою кількістю часу.

Де винаймати житло

Тим, хто хоче відпочити дешево — пощастило. Хостели тут коштують від 6-7 євро з людини за ніч. При цьому розташовані вони прямо у центі, а вибір досить великий. Також це ідеальний варіант для тих, хто подорожує сам.

Якщо вас двоє — можна витратити на декілька євро більше, але винайняти жило зі значно кращими умовами. Наприклад, апартаменти у центрі міста можна знайти за 21 євро. Тобто, за менш ніж 11 євро з людини ви матимете окреме житло з усіма вигодами.

Якщо ж ви подорожуєте компанією, то винайняти житло ще простіше. Наприклад, на чотири людини винайняти квартиру можна за 30 євро. І за ціною хостелу — жити окремо із друзями в центрі міста.

Де встигнути побувати за два дні

Королівський замок — обличчя міста. Знаходиться в центрі, прямо на замковій площі.

Прогулятись по старому місту. Особливо, якщо ви потрапили туди під час різдвяних свят, то зрозумієте, що знаходитесь у європейському місті. Всі вулиці в прикрасах, кругом варять глінтвейн, співають святкових пісень та продають цікаві сувеніри. А на площі Ринок така атмосфера панує незалежно від сезону, адже це улюблене місце майстрів, вуличних музикантів і звісно — туристів.

Приїхати в теплий сезон? Тоді обов’язковою до відвідування є Варшавська бібліотека. А точніше її дах. Який насправді навіть не дах, а сад. Прекрасне місце, де вільний вхід та вид на місто. Відправитись сюди — краще рішення для тих, хто не хоче платити за оглядові майданчики.

Сади Лазєнковського парку — ще одна обов’язкова локація для теплої пори року. Якщо маєте час — вони стануть чудовим місцем для пікніка.

А тим, хто любить походити по музеях, рекомендуємо у першу чергу йти в музей Шопена. Далі в музей Марії Кюрі, а фанатам історії — відвідати музей Війська Польського.

Заклади, на які варто звернути увагу

Після довгих прогулянок захочеться відпочити, випити кави та перекусити. Тож зберігайте собі цікаві місця, до яких варто завітати:

Ministerstwo Kawy — приклад того, як виглядає заклад, яким опікуються особисто власники. Неймовірна дружня атмосфера, крутий дизайн та професіонали за кавовою машиною.

Filtry Café — почали готувати альтернативну каву ледь не перші у місті. Після них з’явилось ще безліч кав’ярень нового формату, але це все одно не вплинуло на популярність закладу.

Fabryczna — пропонує цілу палітру кавових смаків. А також смачні десерти й сніданки у вихідні. Тож можна почати тут свій ранок.

Якщо ж ви хочете смачно перекусити, то варто відвідати Cafe Kulturalna. Супи, салати, пасти подаються швидко, а ціна на страви не вища середньостатистичних по місту.

Tel Aviv Food & Wine — хороший заклад для неквапної вечері із келихом вина. Ізраїльські страви сподобаються всім, адже є великий вибір і для вегетаріанців. Ціни тут середні, а от одну порцію можна замовляти на двох.

А Stary Dom — це ресторан для тих, хто приїхав у Польщу вперше і ще не встиг познайомитись із місцевою кухнею.

І звісно ж, тим хто приїхав на бюджетний відпочинок, можемо порадити декілька дешевих, але при цьому якісних і популярних закладів:

Любителям італійської кухні — це Tutti Santi Warszawa та Ciao Napoli. Вегетаріанцям — Oh! My Pho і Lokal Vegan Bistro.

А тим, хто шукає недорогу традиційну кухню — Manekin і Restauracja Zapiecek.

Плануйте свою мандрівку не пізніше, ніж за два місяці. Тоді у вас вийде знайти дешеві квитки, житло в центрі, та встигнути зберегти на карті усі цікаві заклади польської столиці.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти