YouTube видалить мільйони відео і заблокує десятки тисяч каналів через нові правила

    1960


    Як стало відомо вчора, YouTube вводить нові правила користування сервісом для авторів, тобто людей, які публікують будь-який контент. Під нові правила потрапляють мільйони вже опублікованих відео, а десятки тисяч каналів назавжди заблокують. Якщо раніше Google крізь пальці дивилася на те, що в відеороликах розпалюють ненависть з яких-небудь ознаками, то більше такого не буде. Як стало відомо з опублікованого прес-релізу, використання платформи для розпалювання ненависті, переслідування, дискримінації та насильства категорично заборонено.

    Хоч нові правила ще і не вступили в силу, але Google рекомендує всім авторам, щоб не потрапити під блокування, вже зараз видалить весь контент, який потрапляє під такий опис. Співробітники американської корпорації розробили спеціальний алгоритм, суть якого зводиться до того, що він виявляє всіх авторів, які пропагує екстремізм, а таких займаються дискримінацією людей по будь-якою ознакою, на кшталт статі, раси, орієнтації, релігійних поглядів та іншого подібного. Все відео, в яких буде подібний контент, виявляться автоматично видалені.

    Автори, які мають канали з великим кількість такого матеріалу, потраплять під вічне блокування, а зняти її виявиться вже не можна. У разі виявлення спірного контенту, як його називає сама Google, відеоролик не буде віддалятися, але він потрапить під фільтр, в результаті чого буде показуватися в пошуковій видачі чи не в самому низу, а в рекомендації він так і зовсім потрапити через це не зможе. За словами співробітників YouTube, нові вимоги до контенту вступлять в силу вже в найближчі дні, а стосуються вони як нових матеріалів, так і всіх старих. Все це призведе до того, що мільйони опублікованих відеороликів видалять, а десятки тисяч каналів заблокують.