Windows 10 встановила шокуючий рекорд

    139

    Ще влітку 2015 року компанія Microsoft випустила на ринок операційну систему Windows 10, а з тих самих пір для неї випустили вкрай багато оновлень, серед яких було цілих п’ять великих, які зробили її краще в усіх відношеннях, нехай і не без створення ряду проблем. 3 січня 2019 року з’явилися вкрай важливі подробиці, згідно з якими десята «вінда» встановила неймовірний рекорд, причому такий, про який її творці мріяли багато років.

    За інформацією від аналітичного агентства NetMarketShare, програмна платформа Windows 10 зуміла стати найпопулярнішою в світі операційною системою серед усіх, які тільки існують на ринку. Зараз вона встановлена на більш ніж 39,22% від загального числа комп’ютерів, тоді як ще місяць тому вона займала лише 38,14% частки. На другому місці за популярністю в даний час знаходиться Windows 7, а працює на її базі 36,9% комп’ютерів.

    Ось і виходить, що компанія Microsoft нарешті зуміла виконати свою головну мрію останніх років, зробивши так, що тепер найпопулярнішою операційною системою серед комп’ютерів є Windows 10, а не якась інша. Спочатку планувалося, що обійти Windows 7 за популярністю, яка раніше завжди займала перше місце, новітня ОС зможе через два роки з моменту свого виходу на ринок, проте на ділі на це було потрібно чи не в два рази більше часу.

    Згодом відрив Windows 10 від більш старих операційних систем Microsoft буде збільшуватися. Зараз керівництво американської корпорації мріє про те, щоб на базі десятої «вінди» працювало понад 1 млрд електронних пристроїв, включаючи смартфони, планшети і ігрову приставку Xbox One. Хоч до цього ще й далеко, проте з часом операційна система гарантовано зможе взяти цю планку, тільки ось станеться це лише через кілька років.



    • інші новини