ООН випадково злила паролі і дані в мережу

    123

    Дуже часто через технічні проблеми на сайтах і сервісах або ж через людські чинники трапляються неприємні ситуації. Однак зараз постраждала найбільша міжнародна організація.

    За словами фахівців з безпеки, ООН випадково злила паролі і дуже важливі дані в мережу, причому доступні вони були в режимі публічного доступу, найважливішим була лише наявність необхідного посилання. Але навіть посилання можна було отримати, лише загугливши.

    Публікація трапилася через технічні проблем на серверах Google Docs, Trello і Jira. За словами фахівців, ці сервіси просто не були належним чином налаштовані, внаслідок чого багато документів і стали публічними.

    Саму ж проблему виявив Кушагра Патакі, який є дослідником інтернет-безпеки. Для того щоб знайти документи, йому треба було лише ввести необхідні ключові слова в пошукову систему Google, а та уже сама видала всі сторінки з даними.

    Що ж саме було в тих даних, Патакі так і не сказав, стверджуючи, що не копирсався в файлах ООН.

    Відомо, що більшість витоків локальної інформації відбувається з вини співробітників компаній і організацій, які постраждали. Однак дуже дивно, що така серйозна міжнародна організація, як ООН, зберігає свої важливі дані на серверах Google Docs, якими користуються звичайні люди. Адже хакери щодня знаходять сотні вразливостей у безлічі хмарних сховищ.