Медики розповіли, чому в спеку потрібно їсти більше солі

    182

    Американські вчені заявили, що в спеку треба вживати більше солі.

    Таким чином людина може захистити організм від хворобливого стану, яке пояснюється втратою важливих мікроелементів.

    За твердженням фахівців американського Інституту солі, через брак солі людський організм може серйозно постраждати.

    Вони пояснили, що в умовах інтенсивного потовиділення і збільшення кількості випивається людиною води влітку може відбуватися «розрідження» крові, в результаті чого будуть вимиті важливі мікроелементи.

    Разом з потом в спеку йдуть натрій і калій, що може викликати гіпонатрімію, тобто водну інтоксикацію при недостатній кількості мінералів. Вона проявляється артеріальною гіпотонією, зниженням тонусу тканин і м’язів, еластичності шкірних покривів і різними нервово-психічними порушеннями. Натрій, що є найважливішим компонентом роботи клітин, необхідний для того, щоб підтримувалася внутрішнє середовище організму і м’язові функції, проводилися нервові імпульси і інші процеси.

    З цієї причини влітку, а особливо в спеку, треба збільшити кількість солі в раціоні. Для поповнення запасів речовин, які виводяться з потом з організму, медики радять застосовувати морську сіль.