Google тестує збільшений кеш в Chrome, щоб підвищити продуктивність

    91

    Теоретично це може зменшити число звернень браузера для видалення старих кешованих елементів і збільшити продуктивність.

    Раніше в цьому році компанія Google представила підтримку поділу кешу в Chrome 86, а зараз команда розробників Chrome експериментує з розмірами кешу, щоб зрозуміти, як це може вплинути на продуктивність браузера.

    Функція поділу кешу змінює спосіб кешування вмісту веб-браузерами. Якщо раніше вони використовували єдиний кеш для зберігання всього контенту, то зараз для кожного окремого елемента, наприклад, для шрифтів, зображень, іконок та іншого. Однією з переваг такого підходу є підвищення конфіденційності та безпеки, оскільки використання загального кешу відкривало двері для потенційних атак. Однак поділ кешу може погано позначитися на продуктивності браузера, оскільки сайти більше не можуть спільно використовувати ресурси — доводиться завантажувати їх окремо для кожної веб-сторінки, навіть якщо це один і той же файл.

    Доказ того, що Google, ймовірно, тестує вплив розміру кешу Chrome на його продуктивність, виявив ресурс Bleeping Computer. З’явилася можливість додати в код рядка, що дозволяє збільшити розмір кешу в 2, 2,5 або 3 рази. В Google сподіваються, що це зменшить періодичність видалення браузером старих кешованих елементів у міру того, як сховище буде закінчуватися. Теоретично це може поліпшити продуктивність під час веб-серфінгу.

    Залишається неясним, тестується ця зміна в збірках Chrome Canary або в якихось внутрішніх тестових збірках браузера Google.



    • інші новини