Facebook представила свій сервіс хмарного геймингу: на iOS він не працює

    79

    Соціальна мережа вийшла на ринок хмарного геймінгу вкрай акуратно — без платної підписки і майже без ігор.

    Компанія Facebook теж вирішила вийти на ринок хмарного геймінгу — вчора, 26 жовтня, найбільша соціальна мережа надала таку можливість всім охочим на ПК через браузер і в додатку для операційної системи Android. На жаль, запуск на iOS поки що не відбувся через особливості політики компанії Apple – інформації про те, чи буде сервіс запущений на даній ОС в найближчому майбутньому, поки що немає. Ймовірно, якщо Apple не змінить свої правила щодо контенту, який надається через App Store, то хмарні технології Facebook до власників iPhone і iPad так і не дійдуть. Зараз власники техніки Apple можуть лише дивитися, в які ігри заходять їхні друзі і переглядати топ ігор.

    З іншого боку, сам хмарний сервіс поки що не може похвалитися великим набором контенту — геймерам пропонують запускати умовно-безкоштовні ігри, які не завантажуються на смартфон або ПК, а транслюються з серверів Facebook. Тобто, ніякої мови про проекти консольного рівня або ексклюзиву не йде, хмарний сервіс просто дає можливість користувачеві не качати щось, а запускати його з додатка Facebook. Наприклад, можна пограти в Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure або WWE SuperCard – всі ці ігри можна завантажити окремо на будь-який смартфон. На ПК цей же контент працює з клавіатурою і мишкою.

    Крім того, в Facebook визнали, що поки що їх проект швидше на стадії активної доробки — він повністю безкоштовний, ігор мало, охоплення платформ мінімальний. З іншого боку, представники компанії заявили, що хмарні технології поки що тільки набирають обертів, так що поспішати нікуди. А коли новий сервіс буде мати попит, реклама вийде на абсолютно новий рівень — геймер зможе після перегляду рекламного ролика відразу запускати геймплей гри без необхідності переходити в магазин і завантажувати клієнт на смартфон або планшет.