Samsung запатентувала складаний смартфон з висувною камерою

    344

    Samsung продовжує експериментувати з формфактором складних смартфонів. Так, корейська компанія запатентувала модель з назвою «Складний електронний пристрій, що включає розсувну конструкцію». Відповідна документація була подана в WIPO (Всесвітнє відомство інтелектуальної власності).

    Якщо коротко, запатентований пристрій – це складаний смартфон зі спливаючим блоком камер. Сам апарат має вертикальну лінію згину, таке ж рішення використане в Galaxy Fold і Galaxy Z Fold 2. Висувна система камери досить широка, при цьому передбачаються варіанти розташування камер з двох сторін — тильної і фронтальної. У документації згадується використання 5 або 6 сенсорів камери — в залежності від обраного рішення. Для порівняння, Samsung Galaxy Fold був оснащений 6 камерами: однією фронтальною, двома внутрішніми і трьома тильними. Його наступник Galaxy Z Fold 2 отримав 5 камер — всередині помістилося на одну камеру менше. Поруч з камерами планується також розташувати спалах і різні датчики.

    Не виключено, що в майбутньому Samsung почне використовувати спливаючу камеру в складних моделях, адже за допомогою висувної системи можна створити дуже привабливий повноекранний дизайн без вирізів і отворів в корпусі. Однак у висувної системи є і недоліки, наприклад, складності в забезпеченні водонепроникності. Проте варто визнати, що даний дизайн смартфона виглядає досить перспективно.

    Джерело: LetsGoDigital