Представлений ігровий ноутбук з настільним AMD Ryzen 9

    96

    Виробник ігрових ноутбуків вирішив взяти за основу чергової новинки десктопний процесор від компанії AMD.

    Компанія Origin PC, створена в 2009 році вихідцями з Alienware, офіційно представила свій новий продуктивний ноутбук EON15-X AMD, який з легкістю задовольнить запити як завзятих ґеймерів, які цінують високі налаштування графіки, так і тих, хто ці ігри створює.

    Природно, головною особливістю ноутбука є апаратна складова — інженери компанії вирішили взяти за основу новинки платформу AMD. Більш того, у флагманській комплектації ноутбука використовується десктопний процесор AMD Ryzen 9 3900, який може похвалитися дванадцятьма обчислювальними ядрами при двадцяти чотирьох потоках і тактовою частотою 3,8 ГГц (4,6 ГГц при «розгоні»).

    З графікою у ноутбука теж все відмінно — виробник пропонує на вибір модель NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-P з 6 ГБ пам’яті або NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q з 8 ГБ пам’яті. Цього більш ніж достатньо, щоб з комфортом грати в будь-які сучасні ігри на найвищих налаштуваннях графіки, насолоджуючись стабільною частотою кадрів.

    Так, для роздільної здатності 4К такої відеокарти явно не вистачить, але розробники ноутбука зробили хід конем – EON15-X AMD постачається виключно з дисплеєм діагоналлю 15,6 дюйма при роздільній здатності 1920х1080 пікселів. При Full HD відеокарта навіть з базової комплектації видасть стабільну частоту кадрів. До речі, частота оновлення зображення на дисплеї становить 144 Гц.

    Доповнювати продуктивність ноутбука буде оперативна пам’ять, обсяг якої в максимальній комплектації досягає 64 ГБ, а вбудована пам’ять представлена двома твердотілими накопичувачами PCIe NVMe з максимальним об’ємом по 2 ТБ. Також варто відзначити, що на офіційному сайті виробника можна вибрати конфігурацію з іншими типами накопичувачів, щоб отримати оптимальне сховище даних з адекватною вартістю. Крім того, ноутбук може бути обладнаний сканером відбитків пальців, клавіатурою з RGB-підсвічуванням, модулями Wi-Fi 6 і Bluetooth.

    Вартість базової моделі EON15-X AMD становить тисячу шістсот двадцять чотири долари, за максимальну комплектацію пропонують заплатити майже чотири тисячі доларів.