Санкції проти Huawei відклали ще на 45 днів

    66

    Huawei отримала чергову відстрочку, що дозволяє їй і далі працювати з американськими компаніями. Тільки якщо раніше подібні послаблення діяли 90 днів, то в цей раз їх термін складе 45 днів. Про дію нової відстрочки повідомила адміністрація Білого дому, опублікувавши відповідну заяву.

    Нагадаємо, що в травні минулого року Huawei була включена в чорний список компаній, які можуть становити загрозу національній безпеці. Купувати американські компоненти та технології їй дозволено тільки за наявності спеціальної ліцензії, а також дозвіл на співпрацю повинні отримати й ті компанії, які бажають працювати з Huawei.

    З моменту того, як китайський техногігант потрапив в список неблагонадійних, він уже тричі отримував відстрочку на введення жорстких санкцій проти нього. Остання була введена в дію в листопаді минулого року і 16 лютого закінчується її термін. І ось тепер відстрочка надана ще на 45 днів.

    Цікаво, що перенесення термінів дії санкцій проти Huawei відбувається на тлі розмов, що США має намір ввести додаткові обмеження, які можуть негативно позначитися на роботі китайської компанії. Вже начебто, як і Пентагон усвідомив необхідність подальшої ескалації конфлікту.

    Більш того, прокуратура США пред’явила Huawei звинувачення в крадіжці комерційної таємниці й пособництві Ірану. Зокрема, мова йде про те, що китайська компанія викрала комерційні секрети у 6 американських фірм.

    Крім того, Huawei поставляла обладнання в Іран, яке згодом було використано владою цієї країни для затримання учасників антиурядових демонстрацій. Арешти проводилися ще в 2009 році, але тільки зараз про ту історію згадали і висунули звинувачення проти Huawei.

    Джерело: reuters.com