З такою ціною Radeon RX 5500 приречена на провал

    160

    Хоча це ціна топової версії Sapphire.

    Вихід відеокарти Radeon RX 5500 XT вже зовсім близько, і сьогодні у нас є можливість поглянути на модель новинки AMD, яка, ймовірно, буде однією з найшвидших серед собі подібних.

    Називається вона Sapphire Radeon RX 5500 XT Nitro+. Тактові частоти джерело не вказує, але зазвичай моделі Nitro+ у Sapphire отримують пристойний заводський розгін.

    Можна бачити досить велику систему охолодження при короткій друкованій платі. З огляду на відносно невисокий рівень енергоспоживання, можна очікувати, що дана модель буде і холодною, і тихою.

    На одному із зображень можна добре роздивитися кулер з чотирма тепловими трубками і частково поглянути на друковану плату, яка, судячи з усього, має в своєму розпорядженні підсистему живлення з сімома-вісьмома фазами. Для роботи адаптер вимагає підключення восьмиконтактного роз’єму живлення.

    Однак засмутити може ціна. Звичайно, це може бути помилкою, але зараз на Amazon цей адаптер присутній з ціною 259 доларів, що набагато дорожче будь-якої версії GTX 1650 Super, з якої й буде конкурувати новинка AMD. Але тут варто обумовити один момент. Всі останні чутки вказують на те, що RX 5500 XT отримає ті ж 1408 потокових процесорів, які є у RX 5500, тобто перша буде трохи швидшою лише внаслідок підвищених частот. Але є ймовірність, що RX 5500 XT все ж отримає GPU Navi 14 з усіма активними 1536 потоковими процесорами, і тоді розставлення сил буде зовсім іншим.

    Джерело: Amazon